Veelgestelde vragen

Vraag: Wanneer een drinkfontein voor katten?

Antwoord: Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Om deze reden hebben we een uitgebreid artikel geschreven met tips en feiten over het gebruik van een drinkfontein voor katten.

Vraag: Wanneer het water op raakt moet je de fontein uit elkaar halen om deze bij te vullen of kan je dit er gewoon in gieten?

Antwoord: Je kunt het water er gewoon rustig vanaf de bovenkant in gieten. 

Vraag: Is de fontein stil?

Antwoord: Wanneer de waterval stand wordt gebruikt hoor je het water zachtjes vallen. De pomp zelf is erg stil, deze hoor je niet. Wanneer je de pomp toch gaat horen is het tijd om de fontein bij te vullen want dan is het water level erg laag. Een te lage waterstand is niet goed voor de pomp.

Vraag: Mijn kat is nogal speels en stoot graag dingen om. Is deze fontein daartegen bestendig?

Antwoord: Een met water gevulde fontein weegt ongeveer 3 kilo. Dit is moeilijk te verplaatsen voor een gemiddelde kat. Wanneer je kat dit toch in beweging kan brengen is het handig om de fontein te verzwaren of vast te zetten. Ook kan het handig zijn om een handdoekje onder de fontein te leggen om zo het spetterende water op te vangen.

Vraag: Mijn kat is nogal bang, hoe weet ik of mijn kat gebruik gaat maken van deze fontein?

Antwoord: De meeste katten beginnen gelijk te drinken uit de fontein. Andere katten zijn in het begin bang voor de fontein maar uiteindelijk beginnen ook deze katten er vaak binnen 3 dagen uit te drinken. Een slimme truc is om wat tonijn olie op de rand van de roestvrij stalen deksel te smeren, dit zorgt ervoor dat de kat de rand van de deksel gaat likken en uiteindelijk het water gaat drinken.

Vraag: Kan de fontein in de vaatwasser?

Antwoord: De bak en de roestvrij stalen deksel wel. De pomp en de filters kunnen niet in de vaatwasser.

Vraag: Hoe vaak moeten we de fontein schoonmaken?

Antwoord: Na 1 of 2 weken gebruik. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid dieren die er gebruik van maken en de water kwaliteit. Vergeet de pomp niet schoon te maken.

Vraag: Kan ik de fontein 24/7 laten aanstaan?

Antwoord: De fontein is gemaakt om 24/7 te werken, net als alle andere apparaten die standaard in het stopcontact zitten.

Vraag: Is deze fontein ook geschikt voor honden?

Antwoord: Ja, de fontein is ook geschikt voor (kleine) honden

Vraag: Kan ik de fontein ook gebruiken zonder filters?

Antwoord: Dit is mogelijk maar niet aan te raden. Het filter zorgt ervoor dat het water schoon blijft. Het verwijdert haar, etensresten en geurtjes.

Vraag: Hoelang gaat een filter mee?

Antwoord: Het filter moet om de 2-4 weken worden vervangen. Dit is afhankelijk van het aantal dieren dat gebruikt maakt van de fontein.

Vraag: Heeft de fontein een accu?

Antwoord: Nee, de stroomkabel van de fontein moet in het stopcontact worden geplaatst om te werken. Dit gaat via een USB kabel + oplaadstekker.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op: info@petfontein.nl