Waarom een drinkfontein voor katten?

Katten zijn van nature slechte drinkers

Waarom een drinkfontein voor katten? Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Om deze reden hebben we een uitgebreid artikel geschreven met tips en feiten over het gebruik van een drinkfontein voor katten.

Net als bij mensen bestaat een groot deel van het lichaam van je kat uit water. Genoeg drinken is daarom essentieel voor de werking van het lichaam en voor de algehele gezondheid van de kat. Hoeveel water een kat drinkt hangt geheel af van je kat. De ene zal meer drinken dan de andere.

Katten zijn kieskeurig

Katten vinden stilstaand water onbetrouwbaar. Stromend water staat voor ze gelijk aan schoon water. In het wild zou hun instinct ze ook naar stromend water leiden. Stilstaand water is een ideale plaats voor bacteriën, stromend water is gezonder. In het wild is het daarnaast zo dat katten hun vocht uit hun prooien halen. Voor een binnenkat zal dit natuurlijk niet afdoende zijn.

Katten zullen altijd geneigd zijn om, mits voorhanden, voor de optie met stromend water te kiezen boven stilstaand water. Daarnaast worden ze ook aangetrokken door het geluid van het stromende water. Kies altijd voor een fontein met meerdere standen: de ene kat geeft de voorkeur voor een harde straal terwijl de andere kat juist een klein rustig straaltje fijner vindt.

Gezondheid

Voldoende drinken zorgt ervoor dat de urine minder geconcentreerd is waardoor blaasproblemen minder kans krijgen. Daarnaast helpt voldoende vocht de nieren om afvalstoffen beter af te voeren. Structureel te weinig vocht binnenkrijgen kan bij je kat leiden tot schade aan de nieren en uiteindelijk blaasontstekingen en blaasgruis.

De PetFontein – Dé drinkfontein voor katten

Beschouw de PetFontein als een investering in de gezondheid van uw kat. Met een PetFontein in huis hebben je katten constant vers water. Wel zo prettig want een bak water dat al enkele uren staat wordt met de minuut minder aantrekkelijk! Jij houdt toch ook van vers water?

Een kattenfontein is bovendien een goede oplossing wanneer je wat langer van huis bent. Je bent er dan van verzekerd dat het water niet opraakt of dat het drinkbakje bijvoorbeeld omvalt en dat je katten zonder water zitten! Met een fontein voor je katten komen ze gelukkig geen watertekort. Hiernaast zijn er nog extra voordelen van een drinkfontein voor katten. 

Klik hier om de PetFontein te bestellen.

 

kat en de petfontein
Don`t copy text!